چند تکنیک برای تندخوانی
تندخوانی چیست؟
تند خوانی مجموعه ای از روش هایی است که امروزه با توجه به افزایش سرعت در کارها مورد توجه عموم قرار گرفته است که عبارت است از سریع خواندن همراه با درک مطلب.
کند خواندن مشکل بسیاری از مردم است که باعث اتلاف وقت و همچنین باعث کاهش تمرکز می شود.
برای مثال شما یک فصل از یک کتاب درسی را باید بخوانید، با رعایت نکات تند خوانی این فصل را در ۵ ساعت و با تمرکز بالا می خوانید اما اگر به روش معمولی و کند عمل کنید شاید این فصل را در ۱۰ ساعت بخوانید، لازم به ذکر است کند خوانی باعث کاهش اعتماد به نفس و افزایش اضطراب نیز می شود.
در این مقاله آكادمی فرهنگی، مشاوره، انگيزشی، آموزشی و روانشناسی خانه ی سبز به مديريت خانم نگين اسماعيلی به بررسی روش های تند خوانی می پردازد لازم به ذکر است موضوع صرفا تند خواندن نیست، باید تند و موثر متن را بخوانیم و بفهمیم.
ابتدا به بررسی عادت های اشتباه که باعث کندخوانی می شود می پردازیم :
۱. برگشت به عقب / دوباره خواندن
حتما برای شما هم پیش امده که هنگام مطالعه یک متن یک جمله ی غیر ضروری را چند بار بخوانید. این کار میتواند از روی عادت یا از روی عدم تمرکز باشد.
هنگامی که این چنین به عقب برمیگردید، ساختار متن را از دست خواهید داد و درک کلی شما از متن کاهش مییابد.
برای درست کردن این عادت غلط شما می توانید هنگام خواندن متن از یک اشارهگر در طول خط استفاده کنید.
این اشاره گر میتواند انگشت، مداد و یا یک خودکار باشد.
چشمان شما اشارهگر را دنبال میکند و به شما کمک میکند که به عقب برنگردید.
۲. عدم تمرکز
هنگام مطالعه شما باید در محیطی باشید که عوامل مزاحم در کمترین حد خود باشند مخصوصا اگر فردی هستید که تمرکز کمی دارید.
در تمرکز بیرونی باید عواملی مانند تلویزیون، تلفن همراه و … را از خود دور کنید زیرا تمرکز روی چندین چیز کار بسیار دشواری است و اگر برای مثال تلویزیون روشن باشد باعث می شود شما یک متن را چندین بار بخوانید و باز هم انقدر که باید تمرکز نداشته باشید.
در تمرکز درونی شما قبل از خواندن یک متن باید ذهن خود را از مسائل غیر ضروری و بی ربط خالی کنید، برای این کار می توانید ان ها را یادداشت کنید و بعد از خواندن متن خود به ان ها فکر کنید.